Забелешка
 • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/105
Петок, 13 Јуни 2014 15:46

Детска градинка с. Јегуновце Тетово

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

 Вкупен коефициент на изложеност на елктромагнетно поле: 11.93 %

 

Заклучок: Во однос на другите детски градинки јачината на елктромагнетното поле е доста висока,  но сепак пониска од граничните вредности дадени во на почетокот на извештајот. Поради близината на базната станица, целокупоното ниво на елктромагнетно зрачење потекнува од оваа базна станица.

 

 

Дополнителни информации

 • Локација: Детска градинка с. Јегуновце Тетово
 • Координати: N 42.073585 E 21.1219633
 • Дата: Среда, 11 Јуни 2014
 • Време: 12:50 - 13:30
 • Временски услови: сончево 30 С
 • Цел на мерењето: Мерењето се врши со цел да се одреди максималното електромагнетно поле и да се утврди изложеноста на популацијата на нејонизирачки зрачења.
 • Доминантни извори на зрачење: Во близина на детската градинка на растојание од околу 80 –тина метри се наоѓа базна станица за мобилна телефонија на оператотот Т-Мобиле, монтирана на покривот од куќа на висина од околу 15 метри. Антенскиот систем е составен од три секторски антени од кои главниот сноп на една од антените минува покрај јужната ограда на градинката, а додека згардата е надвор од снопот.
 • Мерни точки (локации): Избрана е точка на мерење каде би се очекувало максимално електромагнетно поле
 • Kоефициент на изложеност: 11.93 %
 • Вкупна густина на моќност: 67.013 mW/m2
 • Вкупна јачина на електрично поле: 5.026 V/m
 • Заклучок: Во однос на другите детски градинки јачината на елктромагнетното поле е доста висока, но сепак пониска од граничните вредности дадени на почетокот на извештајот. Поради близината на базната станица, целокупоното ниво на елктромагнетно зрачење потекнува од оваа базна станица.

Галерија

{gallery}105{/gallery}