Забелешка
 • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/106
Четврток, 05 Јуни 2014 14:00

ЈОУДГ „Бамби“ –М. Каменица

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

Заклучок:

            Oд добиените резултати може да се заклучи дека максималната изложеност на нејонизирачки зрачења е далеку помала од пропишаните гранични вредности.

-          Вкупен коефициент на изложеност на електромагнетно поле: 1,60%

(% од максимално дозволената вредност на елктричното поле)

 

Дополнителни информации

 • Локација: М. Каменица
 • Координати: 42.0179444,22.5905833
 • Дата: Четврток, 05 Јуни 2014
 • Време: 11:30 – 12:30
 • Временски услови: Облачно , 20С
 • Цел на мерењето: Мерењето се врши со цел да се одреди максималното електромагнетно поле и да се утврди изложеноста на популацијата на нејонизирачки зрачења.
 • Доминантни извори на зрачење: Во близина на детската градинка има доминантни извори на електромагнетно зрачење. Најблиската базна станици за мобилна телефонија е на растојание од околу 880 метри од градинката.
 • Мерни точки (локации): Избрана е точка на мерење каде би се очекувало максимално електромагнетно поле
 • Kоефициент на изложеност: 1,60%
 • Вкупна густина на моќност: 0,996mW/m2
 • Вкупна јачина на електрично поле: 0.613V/m
 • Заклучок: Oд добиените резултати може да се заклучи дека максималната изложеност на нејонизирачки зрачења е далеку помала од пропишаните гранични вредности.

Галерија

{gallery}106{/gallery}