Забелешка
 • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/34
Четврток, 13 Јуни 2013 17:06

Детска градинка „Качунка“ ул. Нико Фундали бб Битола

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

Вкупен коефициент на изложеност на елeктромагнетно поле: 0.47%
Заклучок: Од добиените резултати може да се заклучи дека максималната изложеност на нејонизирачки зрачења е помала од пропишаните гранични вредности.

Дополнителни информации

 • Локација: Детска градинка „Качунка“ ул. Нико Фундали бб Битола
 • Координати: 41.02411111 21.33038889
 • Дата: Четврток, 13 Јуни 2013
 • Време: 11:20 – 12:00
 • Временски услови: облачно, 20С
 • Цел на мерењето: Мерењето се врши со цел да се одреди максималното електромагнетно поле и да се утврди изложеноста на популацијата на нејонизирачки зрачења.
 • Доминантни извори на зрачење: Во близина на детската градинка нема доминантни извори на електромагнетно зрачење. Најблиската базна станица за мобилна телефонија е на растојание од околу 200 метри, но помеѓу неа и градинката има високи згради кои ја попречуваат оптичката видливост од градинката до базната станица.
 • Мерни точки (локации): Избрана е точка на мерење во дворот на детската градинка каде би се очекувало максимално електромагнетно поле.
 • Kоефициент на изложеност: 0.47%
 • Вкупна густина на моќност: 0.087 mW/m2
 • Вкупна јачина на електрично поле: 0.181V/m
 • Заклучок: Од добиените резултати може да се заклучи дека максималната изложеност на нејонизирачки зрачења е помала од пропишаните гранични вредности.

Галерија

{gallery}34{/gallery}