Забелешка
 • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/58
Петок, 11 Април 2014 10:45

Детска градинка „Лихнида“ ул. Билјанини извори бб Охрид

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

 

Вкупен коефициент на изложеност на елктромагнетно поле: 4.13%

Заклучок: Од добиените резултати може да се заклучи дека максималнита изложеност на нејонизирачки зрачења е помала од пропишаните гранични вредности.

 

Дополнителни информации

 • Локација: Детска градинка „Лихнида“ ул. Билјанини извори бб Охрид
 • Координати: N 41.111555555 E 20.814972222
 • Дата: Среда, 05 Март 2014
 • Време: 12:10 – 12:50
 • Временски услови: облачно 08 С
 • Цел на мерењето: Мерењето се врши со цел да се одреди максималното електромагнетно поле и да се утврди изложеноста на популацијата на нејонизирачки зрачења.
 • Доминантни извори на зрачење: Во близина на детската градинка се наоѓаат три базни станици за мобилна телефонија на операторите Вип, Т-мобиле и Оне од кои на операторот Вип е поставена на покривот од соседната зграда на висина од околу 40 метри и растојание од околу 250 метри, а другите две се поставени на местото викано Беј бунар на околу 600 метри растојани кое доминира над околината со висинска разлика од околу 100 метри. До сите базни станици има оптичка видливост.
 • Мерни точки (локации): Избрана е точка на мерење каде би се очекувало максимално електромагнетно поле
 • Kоефициент на изложеност: 4.13%
 • Вкупна густина на моќност: 8.587 mW/m2
 • Вкупна јачина на електрично поле: 1.779 V/m
 • Заклучок: Од добиените резултати може да се заклучи дека максималнита изложеност на нејонизирачки зрачења е помала од пропишаните гранични вредности.

Галерија

{gallery}58{/gallery}