Забелешка
 • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/59
Петок, 11 Април 2014 12:41

Детска градинка „Ѕвездичка“ ул. Дарвинова бб Битола

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

Вкупен коефициент на изложеност на елктромагнетно поле: 0.75%

Заклучок: Од добиените резултати може да се заклучи дека максималнита изложеност на нејонизирачки зрачења е помала од пропишаните гранични вредности.

Дополнителни информации

 • Локација: Детска градинка „Ѕвездичка“ ул. Дарвинова бб Битола
 • Координати: N 41.0308666667 E 21.3008783333
 • Дата: Среда, 26 Март 2014
 • Време: 12:45 – 13:15
 • Временски услови: облачно 09 С
 • Цел на мерењето: Мерењето се врши со цел да се одреди максималното електромагнетно поле и да се утврди изложеноста на популацијата на нејонизирачки зрачења.
 • Доминантни извори на зрачење: Во близина на детската градинка нема базни станици за мобилна телефонија на ниту еден од операторите. Најблиската базна станица се наоѓа на 750 метри.
 • Мерни точки (локации): Избрана е точка на мерење каде би се очекувало максимално електромагнетно поле
 • Kоефициент на изложеност: 0.75%
 • Вкупна густина на моќност: 0.297 mW/m2
 • Вкупна јачина на електрично поле: 0.335V/m
 • Заклучок: Од добиените резултати може да се заклучи дека максималнита изложеност на нејонизирачки зрачења е помала од пропишаните гранични вредности.

Галерија

{gallery}59{/gallery}