Забелешка
 • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/60
Петок, 11 Април 2014 13:11

Детска градинка „Кокиче“ ул. Север југ бр.17а Битола

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

 Вкупен коефициент на изложеност на елктромагнетно поле: 1.67%

Заклучок: Од добиените резултати може да се заклучи дека максималната изложеност на нејонизирачки зрачења е помала од пропишаните гранични вредности.

 

Дополнителни информации

 • Локација: Детска градинка „Кокиче“ ул. Север југ бр.17а Битола
 • Координати: N 41.02421 E 21.329815
 • Дата: Среда, 26 Март 2014
 • Време: 11:30 – 12:00
 • Временски услови: облачно 08 С
 • Цел на мерењето: Мерењето се врши со цел да се одреди максималното електромагнетно поле и да се утврди изложеноста на популацијата на нејонизирачки зрачења.
 • Доминантни извори на зрачење: Во близина на детската градинка се наоѓа една базна станица за мобилна телефонија на операторот Вип, меѓутоа нема оптичка видливост помеѓу базната станица и градинката поради високите згради помеѓу нив.
 • Мерни точки (локации): Избрана е точка на мерење каде би се очекувало максимално електромагнетно поле
 • Kоефициент на изложеност: 1.67%
 • Вкупна густина на моќност: 1.359mW/m2
 • Вкупна јачина на електрично поле: 0.716V/m
 • Заклучок: Од добиените резултати може да се заклучи дека максималната изложеност на нејонизирачки зрачења е помала од пропишаните гранични вредности.

Галерија

{gallery}60{/gallery}