Забелешка
 • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/61
Петок, 11 Април 2014 14:13

Детска градинка „7-ми Септември“ ул. Партизанска бр.14 Македоски Брод

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

Вкупен коефициент на изложеност на елктромагнетно поле: 6.47%

Заклучок: Од добиените резултати може да се заклучи дека максималната изложеност на нејонизирачки зрачења е помала од пропишаните гранични вредности.

Дополнителни информации

 • Локација: Детска градинка „7-ми Септември“ ул. Партизанска бр.14 Македоски Брод
 • Координати: N 41.5101966667 E 21.2169983333
 • Дата: Среда, 09 Април 2014
 • Време: 12:00 – 12:45
 • Временски услови: сончево 18 С
 • Цел на мерењето: Мерењето се врши со цел да се одреди максималното електромагнетно поле и да се утврди изложеноста на популацијата на нејонизирачки зрачења.
 • Доминантни извори на зрачење: Во близина на детската градинка се наоѓа радиодифузен предавател со мала снага монтиран на соседната зграда (Дом на културата) на висина од 20 метри и на околу 30 метри од дворот на градинката. Другите извори на електромагнетно зрачење (базни станици и други предаватели ) се на поголемо растојание и нивното влијание кон вкупното ниво на електромагнетното поле ќе биде значително мало. Најблиската базна станица за мобилна телефонија е на околу 400 m.
 • Мерни точки (локации): Избрана е точка на мерење каде би се очекувало максимално електромагнетно поле
 • Kоефициент на изложеност: 6.47%
 • Вкупна густина на моќност: 9.213mW/m2
 • Вкупна јачина на електрично поле: 1.864V/m
 • Заклучок: Од добиените резултати може да се заклучи дека максималната изложеност на нејонизирачки зрачења е помала од пропишаните гранични вредности.

Галерија

{gallery}61{/gallery}