Забелешка
 • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/75
Вторник, 04 Март 2014 13:15

Детска Градинка Детска Радост Клон4 Струмица

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

Вкупен коефициент на изложеност на елктромагнетно поле: 0,58%

            Oд добиените резултати може да се заклучи дека максималната изложеност на нејонизирачки зрачења е далеку помала од пропишаните гранични вредности.

 

Дополнителни информации

 • Локација: Струмица
 • Координати: 41.443222,22.64325
 • Дата: Вторник, 04 Март 2014
 • Време: 13:15 – 14:00
 • Временски услови: сончево, 19 С
 • Цел на мерењето: Мерењето се врши со цел да се одреди максималното електромагнетно поле и да се утврди изложеноста на популацијата на нејонизирачки зрачења.
 • Доминантни извори на зрачење: Во близина на детската градинка нема доминантни извори на електромагнетно зрачење. Најблиските базни станици за мобилна телефонија се на растојание од околу 400 метри од локалитетот стадион, стопанска банка и МТ до кои нема оптичка видливост. До радиодифузниот пункт Цареви Кули има оптичка видливост во делови на градниката и истиот е одалечен 1445м
 • Мерни точки (локации): Избрана е точка на мерење каде би се очекувало максимално електромагнетно поле
 • Kоефициент на изложеност: 0,58%
 • Вкупна густина на моќност: 0,208mW/m2
 • Вкупна јачина на електрично поле: 0,114V/m
 • Заклучок: Oд добиените резултати може да се заклучи дека максималната изложеност на нејонизирачки зрачења е далеку помала од пропишаните гранични вредности.

Галерија

{gallery}75{/gallery}