Забелешка
 • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/80
Среда, 23 Април 2014 12:51

Детска градинка „Олга Мицеска“ ул. 11-ти Септември бр. 89 Кичево

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

 Вкупен коефициент на изложеност на елктромагнетно поле: 1.64%

 Заклучок: Најголем придонес кон вкупнота изжложеност на електромагнетното зрачење има дигиталната телевизија (DVB-T). Но сепак од добиените резултати може да се заклучи дека максималната изложеност на нејонизирачки зрачења е помала од пропишаните гранични вредности.

 

Дополнителни информации

 • Локација: Детска градинка „Олга Мицеска“ ул. 11-ти Септември бр.89 Кичево
 • Координати: N 41.5101083333 E 20.954888888
 • Дата: Вторник, 22 Април 2014
 • Време: 11:30 – 12:30
 • Временски услови: сончево 22 С
 • Цел на мерењето: Мерењето се врши со цел да се одреди максималното електромагнетно поле и да се утврди изложеноста на популацијата на нејонизирачки зрачења.
 • Доминантни извори на зрачење: Во близина на детската градинка нема доминантни извори на електромагнетно зрачење. Најблиската базна станица за мобилна телефонија се наоѓа на растојание поголемо од 300 метри.
 • Мерни точки (локации): Избрана е точка на мерење каде би се очекувало максимално електромагнетно поле
 • Kоефициент на изложеност: 1.64%
 • Вкупна густина на моќност: 0.925 mW/m2
 • Вкупна јачина на електрично поле: 0.591V/m
 • Заклучок: Најголем придонес кон вкупнота изжложеност на електромагнетното зрачење има дигиталната телевизија (DVB-T). Но сепак од добиените резултати може да се заклучи дека максималната изложеност на нејонизирачки зрачења е помала од пропишаните гранични вредности.

Галерија

{gallery}80{/gallery}