Забелешка
 • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/81
Среда, 23 Април 2014 13:47

Детска градинка „Цветови“ ул.Трпе Блажевски-Трифко бб Кичево

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

 Вкупен коефициент на изложеност на елктромагнетно поле: 1.44%

Заклучок: Од добиените резултати може да се заклучи дека максималната изложеност на нејонизирачки зрачења е помала од пропишаните гранични вредности.

 

Дополнителни информации

 • Локација: Детска градинка „Цветови“ ул.Трпе Блажевски-Трифко бб Кичево
 • Координати: N 41.503639, E 20.957222
 • Дата: Вторник, 22 Април 2014
 • Време: 13:00-14:00
 • Временски услови: сончево 22 С
 • Цел на мерењето: Мерењето се врши со цел да се одреди максималното електромагнетно поле и да се утврди изложеноста на популацијата на нејонизирачки зрачења.
 • Доминантни извори на зрачење: Во близина на детската градинка нема доминантни извори на електромагнетно зрачење. Најблиските базни станици за мобилна телефонија се наоѓа на растојание поголемо од 400 метри.
 • Мерни точки (локации): Избрана е точка на мерење каде би се очекувало максимално електромагнетно поле
 • Kоефициент на изложеност: 1.44%
 • Вкупна густина на моќност: 1.100 mW/m2
 • Вкупна јачина на електрично поле: 0.644V/m
 • Заклучок: Од добиените резултати може да се заклучи дека максималната изложеност на нејонизирачки зрачења е помала од пропишаните гранични вредности.

Галерија

{gallery}81{/gallery}