Забелешка
 • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/84
Вторник, 29 Април 2014 14:00

ОЈУДГ Вера Ц.В. Трена-Клон Другарче - Штип

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

Заклучок:

            Oд добиените резултати може да се заклучи дека максималната изложеност на нејонизирачки зрачења е далеку помала од пропишаните гранични вредности.

-          Вкупен коефициент на изложеност на елктромагнетно поле: 1,14 %

(% од максимално дозволената вредност на елктричното поле)

Дополнителни информации

 • Локација: Штип
 • Координати: 41.7378055, 22.2024166
 • Дата: Вторник, 29 Април 2014
 • Време: 12:30 – 13:30
 • Временски услови: Облачно , 15С
 • Цел на мерењето: Мерењето се врши со цел да се одреди максималното електромагнетно поле и да се утврди изложеноста на популацијата на нејонизирачки зрачења.
 • Доминантни извори на зрачење: Во близина на детската градинка има доминантни извори на електромагнетно зрачење. Најблиските базни станици за мобилна телефонија и радиодифузни предаватели се на растојание од околу 710 метри од градинката.
 • Мерни точки (локации): Избрана е точка на мерење каде би се очекувало максимално електромагнетно поле
 • Kоефициент на изложеност: 1,14 %
 • Вкупна густина на моќност: 0,443 mW/m2
 • Вкупна јачина на електрично поле: 0.409 V/m
 • Заклучок: Oд добиените резултати може да се заклучи дека максималната изложеност на нејонизирачки зрачења е далеку помала од пропишаните гранични вредности.

Галерија

{gallery}84{/gallery}