Забелешка
 • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/89
Петок, 09 Мај 2014 15:36

Детска градинка „Цветови“ ул. Јастре Здравковски бб Гостивар

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

 Вкупен коефициент на изложеност на елктромагнетно поле: 4.53%

 

Заклучок: Најголем придонес кон вкупнота изжложеност на електромагнетното зрачење имаат базните станици на мобилната телефонија во близина на градинката. Но сепак од добиените резултати може да се заклучи дека максималната изложеност на нејонизирачки зрачења е помала од пропишаните гранични вредности.

 

Дополнителни информации

 • Локација: Детска градинка „Цветови“ ул. Јастре Здравковски бб Гостивар
 • Координати: N 41.80092 E 20.9126566667
 • Дата: Среда, 07 Мај 2014
 • Време: 13:00-13:45
 • Временски услови: сончево 21 С
 • Цел на мерењето: Мерењето се врши со цел да се одреди максималното електромагнетно поле и да се утврди изложеноста на популацијата на нејонизирачки зрачења.
 • Доминантни извори на зрачење: Во близина на детската градинка се наоѓаат две базни станици за мобилна телефонија и тоа ВИП оператор, лоцирана на стамбена зграда во близина на детската градинка на растојание од околу 100 метри и на операторот Т-Мобиле лоцирана на деловен објект во близина на детската градинка на растојание од околу 200 метри. Другите базни станици за мобилна телефонија се на значително поголемо растојание.
 • Мерни точки (локации): Избрана е точка на мерење каде би се очекувало максимално електромагнетно поле
 • Kоефициент на изложеност: 4.53%
 • Вкупна густина на моќност: 17.868 mW/m2
 • Вкупна јачина на електрично поле: 2.595 V/m
 • Заклучок: Најголем придонес кон вкупнота изжложеност на електромагнетното зрачење имаат базните станици на мобилната телефонија во близина на градинката. Но сепак од добиените резултати може да се заклучи дека максималната изложеност на нејонизирачки зрачења е помала од пропишаните гранични вредности.

Галерија

{gallery}89{/gallery}