Забелешка
 • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/94
Вторник, 20 Мај 2014 10:44

Детска градинка „Пролет“ ул. Ленинова бр.14 Неготино

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

 Вкупен коефициент на изложеност на елктромагнетно поле: 6.34%

Заклучок: Најголем придонес кон вкупнота изжложеност на електромагнетното зрачење имаат базните станици на мобилната телефонија. Но сепак од добиените резултати може да се заклучи дека максималната изложеност на нејонизирачки зрачења е помала од пропишаните гранични вредности.

 

Дополнителни информации

 • Локација: Детска градинка „Пролет“ ул. Ленинова бр.14 Неготино
 • Координати: N 41.483725 E 22.09341
 • Дата: Среда, 14 Мај 2014
 • Време: 10:15 – 11:00
 • Временски услови: облачно 20С
 • Цел на мерењето: Мерењето се врши со цел да се одреди максималното електромагнетно поле и да се утврди изложеноста на популацијата на нејонизирачки зрачења.
 • Доминантни извори на зрачење: Во овој случај како доминантни извори на елктромагнетно зрачење се јавуваат две базни станици на операторите ОНЕ и Т-Мобиле кој се наоѓаат на околу 200 метри од градинката монтирани на деловни згради. Детската градинка е сместена на мала височинка така да базните станици се скоро на исто ниво со градинката и се наоѓа во главниот сноп на зрачење на една од антените на операторот ОНЕ, така да најголем приденесот кон вкупното ниво на зрачење ќе има оваа базна станица за мобилна телефонија.
 • Мерни точки (локации): Избрана е точка на мерење каде би се очекувало максимално електромагнетно поле
 • Kоефициент на изложеност: 6.34 %
 • Вкупна густина на моќност: 19.394 mW/m2
 • Вкупна јачина на електрично поле: 2.704 V/m
 • Заклучок: Најголем придонес кон вкупнота изжложеност на електромагнетното зрачење имаат базните станици на мобилната телефонија. Но сепак од добиените резултати може да се заклучи дека максималната изложеност на нејонизирачки зрачења е помала од пропишаните гранични вредности.

Галерија

{gallery}94{/gallery}