Забелешка
 • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/95
Вторник, 20 Мај 2014 10:59

Детска градинка „Мајски цвет“ ул. Киро Крстев бб Неготино

Оценете ја оваа вест
(1 Гласај)

Вкупен коефициент на изложеност на елктромагнетно поле: 2.19%

Заклучок: Бидејќи во близина на детската градинка нема доминантни извори на електромагнетно зрачење, вкупното ниво е комбинација од повеќе извори. Од добиените резултати може да се заклучи дека максималната изложеност на нејонизирачки зрачења е помала од пропишаните гранични вредности.

 

Дополнителни информации

 • Локација: Детска градинка „Мајски цвет“ ул. Киро Крстев бб Неготино
 • Координати: N 41.4813883333 E 22.0870833333
 • Дата: Среда, 14 Мај 2014
 • Време: 12:15 – 13:00
 • Временски услови: облачно 16 С
 • Цел на мерењето: Мерењето се врши со цел да се одреди максималното електромагнетно поле и да се утврди изложеноста на популацијата на нејонизирачки зрачења.
 • Доминантни извори на зрачење: Во близина на детската градинка нема доминантни извори на електромагнетно зрачење најблиските базни станици за мобилна телефонија се на растојание поголемо од 400 метри.
 • Мерни точки (локации): Избрана е точка на мерење каде би се очекувало максимално електромагнетно поле
 • Kоефициент на изложеност: 2.19 %
 • Вкупна густина на моќност: 2.334 mW/m2
 • Вкупна јачина на електрично поле: 0.938 V/m
 • Заклучок: Бидејќи во близина на детската градинка нема доминантни извори на електромагнетно зрачење, вкупното ниво е комбинација од повеќе извори. Од добиените резултати може да се заклучи дека максималната изложеност на нејонизирачки зрачења е помала од пропишаните гранични вредности.

Галерија

{gallery}95{/gallery}