Забелешка
 • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/97
Петок, 23 Мај 2014 11:48

Детска градинка „Изворче“ ул. Моша Пијаде бб Кавадарци

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

 Вкупен коефициент на изложеност на елктромагнетно поле: 0.79 %

Заклучок: Од добиените резултати може да се заклучи дека максималната изложеност на нејонизирачки зрачења е помала од пропишаните гранични вредности.

 

Дополнителни информации

 • Локација: Детска градинка „Изворче“ ул. Моша Пијаде бб Кавадарци
 • Координати: N 41.440975 E 22.0055916667
 • Дата: Среда, 21 Мај 2014
 • Време: 11:00 -12:00
 • Временски услови: сончево 22 С
 • Цел на мерењето: Мерењето се врши со цел да се одреди максималното електромагнетно поле и да се утврди изложеноста на популацијата на нејонизирачки зрачења.
 • Доминантни извори на зрачење: Во близина на детската градинка нема доминантни извори на електромагнетно зрачење. Најблиските базни станици за мобилна телефонија до кои има оптичка видливост се наоѓаат на растојание од скоро 500 m, и градинката се наоѓа надвор од главниот сноп на зрачење на антенскиот систем.
 • Мерни точки (локации): Избрана е точка на мерење каде би се очекувало максимално електромагнетно поле
 • Kоефициент на изложеност: 0.79 %
 • Вкупна густина на моќност: 0.401 mW/m2
 • Вкупна јачина на електрично поле: 0.389 V/m
 • Заклучок: Од добиените резултати може да се заклучи дека максималната изложеност на нејонизирачки зрачења е помала од пропишаните гранични вредности.

Галерија

{gallery}97{/gallery}